Ζωτικής σημασίας οι παρατηρήσεις του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τον Β.Ο.Α.Κ

Κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα Πέμπτη 25/02 ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννακης Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων ,ελλειψει του κ. Ζαχαρία Κεφαλόγιάννη, με την αρμοδιότητα του εκτελεστικού γραμματέα τοποθετήθηκε  ως επικεφαλής της παράταξης “ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”
Ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε εκ νέου την συσκότιση του ΒΟΑΚ, επανερχόμενος μετά απο δική του παρέμβαση προ μηνών με ερώτηση που είχε καταθέσει,  επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις του έργου παρά τις διαβεβαιώσεις απο τον κ. Περιφερειάρχη για την τάχιστη τακτοποίηση του. Αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε χθες με σκοπό την ανάληψη του έργου και ζήτησε να διευκρινιστεί ποια  κομμάτια του Β.Ο.Α.Κ συμπεριλαμβάνονται στην σύμβαση, αν θα επισκευαστούν οι φθορές η θα υπάρξουν νέοι πυλώνες και κυρίως ποσό άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτη.  Τόνισε το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος πλησιάζει, καθώς αισίως έχουμε φτάσει στα τέλη Φεβρουαρίου, και δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή εάν θέλουμε να εξακολουθούμε να ελπίζουμε και να επενδύουμε στον τουριστικό τομέα ως Περιφέρεια Κρήτης.
Ο κ. Βουλγαρακης διαβεβαίωσε  απαντώντας στον κ. Μαρκογιαννάκη ότι η  σύμβαση αφορά όλους τους κόμβους στο ύψος του Β.Ο.Α.Κ και ότι σε περίπου 20 ημέρες θα έχει δρομολογηθεί.
Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χανιων  επεσήμανε την αναγκαιότητα του καθαρισμού και κλαδέματος της φύτευσης στο οδικό δίκτυο και ειδικότερα στο ύψος Γαλατάς-Πλατανιάς καθώς τα δένδρα έχουν μπει τουλάχιστον 2 μέτρα εντός του δικτύου και το γεγονός αυτό καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση στο σημείο.