Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για την λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά

Το ζήτημα της λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης τονίζει ότι η εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου εξαρτάται από τη συνέχιση της παροχής εργασίας από προσωπικό του οποίου οι συμβάσεις πλησιάζουν στην περίοδο λήξης τους.

Ο βουλευτής Χανίων επισημαίνει ότι σε περίπτωση που αυτές δεν ανανεωθούν και μάλιστα εγκαίρως η λειτουργία του θα επηρεαστεί σημαντικά. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα το συνολικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιων υγείας στα Χανιά να επιδεινωθεί σημαντικά. Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Μαρκογιαννάκης απευθύνει ερωτήματα προς το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που έχει ή προτίθεται να λάβει ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κύριε Υπουργέ,

Η λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά εξαρτάται από τη συνέχιση της παροχής εργασίας από προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες πλησιάζουν στην περίοδο λήξης τους. Σε περίπτωση που αυτές δεν ανανεωθούν και μάλιστα εγκαίρως οι υπεύθυνοι του φαρμακείου δηλώνουν ότι η λειτουργία του θα επηρεαστεί σημαντικά, στην ουσία δηλαδή θα υπολειτουργεί. Στην περίπτωση

αυτή, το συνολικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιων υγείας στα Χανιά θα επιδεινωθεί σημαντικά.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του επιπέδου των δημοσίων υπηρεσιών υγείας αλλά και συγκεκριμένα ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ σημαντικές για το επίπεδο ιατροφαρμακευτικής φροντίδας που λαμβάνουν οι δικαιούχοι αλλά και για την ομαλή λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

– Σε τι ενέργειες θα προβείτε για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά;

– Με ποιους άλλους τρόπους σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;