Εθελοντική Αποστολή των Γιατρών Αιγαίου ΠαΓΝΗ στη Γαύδο

Οι κάτοικοι του νησιού είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από γιατρούς, διαφορετικών ειδικοτήτων και έτσι να έχουν μια πληρέστατη εικόνα της υγείας τους.

Κάθε αποστολή για την εθελοντική ομάδα οι «Γιατροί του Αιγαίου Πα.Γ.Ν.Η» έχει τη δική της αξία. Οι ίδιοι αναφέρουν πως “Αυτή τη φορά βάλαμε πλώρη για την ακριτική Γαύδο, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου του νησιού. 14 ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτές και εθελοντές επιβιβαστήκαμε στο πλοίο της Γραμμής και φτάσαμε στο νησί για να παρέχουμε τις ιατρικές υπηρεσίες και την φροντίδα μας στους κατοίκους του νησιού. Συνολικά μέσα σε 2 μέρες, 27 κ΄28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν 217 επισκέψεις συμπολιτών μας και 302 ιατρικές πράξεις στα ιατρεία της ομάδας, που φιλοξενήθηκαν στους χώρους του ιατρείου Γαύδου και στο δημοτικό σχολείο του νησιού. Οι κάτοικοι του νησιού είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από γιατρούς, διαφορετικών ειδικοτήτων και έτσι να έχουν μια πληρέστατη εικόνα της υγείας τους αλλά και να λάβουν οδηγίες για τη διαχείριση των θεμάτων υγείας τους, τη φαρμακευτική αγωγή τους καθώς και παραπομπή για περαιτέρω εξετάσεις στα δημόσιο νοσοκομεία της Κρήτης.

Την αποστολή συνόδευσε ο κινητός μαστογράφος της Περιφέρειας Κρήτης, με οδηγό τον Ιωσήφ Τσαγκαράκη. Σημαντική ήταν η συνδρομή του γιατρού του Ιατρείου της Γαύδου, κ. Βασίλη Αμβροσιάδη, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα και αποτελεί τον βασικό πυλώνα πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νησί.

Οι ειδικότητες και οι γιατροί και νοσηλευτές που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν: Ακτινολόγοι: Λίλια Γαρυφαλάκη, Γιώργος Πιτσούλης Γυναικολόγος: Γιώργος Νικολετάκης Καρδιολόγος : Γιώργος Μπαντουβάκης Κυτταρολόγος : Αλεξάνδρα Καλογεράκη Νευρολόγος: Δήμητρα Κοτζαμάνη Ορθοπεδικός: Σταύρος Χοχλιδάκης Παιδο- ορθοπεδικός: Μανώλης Βεληβασάκης Οφθαλμίατρος: Μίλτος Σπανός Πνευμονολόγος: Γιάννης Τζωρτζάκης Παιδίατρος: Ισαβέλλα Παπαμαστοράκη Ουρολόγος: Αντώνης Παπουτσάκης Χειρουργός: Θοδωρής Παπαδάκης ΩΡΛ: Νίκος Χατζάκης Ψυχίατρος : Ευγενία Χουρδάκη Τεχνολόγοι ακτινολόγοι: Αντώνης Πολιτάκης και Δημήτρης Κουρούπης Νοσηλεύτριες: Μαρίνα Τζανάκη, Δημοπούλου Ιωάννα, Στεφανία Φραγκιαδάκη, Χριστιάνα Κοτσώνη

Ο κ. Αμβροσιάδης ενημερώθηκε αναλυτικά από τους γιατρούς της ομάδας για όλους τους κατοίκους που ήρθαν στα ιατρεία και από πλευράς των γιατρών δημιουργήθηκε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για κάθε πιθανή ανάγκη που θα προκύψει μελλοντικά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την πλευρά μας στην πρόεδρο, Έφη Γεωργακά και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαύδου που φρόντισαν ώστε η αποστολή να έχει τα μέγιστα ωφέλιμα αποτελέσματα για τους κατοίκους του νησιού καθώς επίσης και στη ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΝΔΥΚ και τον πρόεδρο της Στράτο Μπουρνάζο, που μετέφεραν την ομάδα στο νησί δωρεάν.

Το ευχαριστώ μας σε όλους τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που στήριξαν το εγχείρημα της ομάδας στο νησί και φρόντισαν για τη διαμονή και τη σίτιση μας.

Κάθε αποστολή της ομάδας ξεκινά με τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο και κλείνει με ένα πελώριο κύμα αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές, προς όλους εμάς που τελικά λαμβάνουμε πίσω πολλά περισσότερα από όσα δίνουμε σε κάθε τόπο που πάμε.”