Δύσκολη η κατάσταση στη Γεωργιούπολη λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν

Απελπιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση του οδοστρώματος στο σύνολο της Γεωργιούπολης.

Ο λόγος είναι ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η δημιουργία δικτύων του Βιολογικού της Γεωργιούπολης έχουν σκάψει για να περάσουν σωλήνες αλλά το έργο έχει σταματήσει με αποτέλεσμα οι δρόμοι του χωριού στην πραγματικότητα να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε κάποια σημεία αν δεν έχεις αγροτικό με τετρακίνηση, η διέλευση είναι αδύνατη

DSC_0074-2 DSC_0076-2 DSC_0077-2 DSC_0079-2

Για το θέμα μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο Αποκόρωνου Παύλο Βοτζάκη.

Ο κ. Βοτζάκης μας τόνισε:

“Η κατάσταση όσο αφορά την εκσκαφή του βιολογικού της Γεωργιούπολης είναι απελπιστική. Οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση απομένει  ένας μήνας μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν, είναι λίγος ο χρόνος και πρέπει να βρεθεί λύση για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Θα πρέπει να υπάρξει πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος ώστε να μην υπάρξουν μπαλώματα και κακοτεχνίες. Με τον εργολάβο έχουμε μιλήσει και πιστεύω ότι από την πλευρά του υπάρχει πρόθεση να βρεθεί λύση. Ο κ. Βουλγαράκης έχει κάνει επίσκεψη στο σημείο και είναι γνώστης της κατάστασης εδώ, του έχουμε δώσει μια μελέτη κοστολογημένη η όποια είναι στο ποσό του 1.800.000 ευρώ. Βέβαια η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί επειδή φέτος είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα και το έργο πήγε πίσω. Δημιούργησε πολλά προβλήματα διότι ο υδροφόρος ορίζοντας της Γεωργιούπολης είναι τέτοιος ώστε με το που σκάβαμε βρίσκαμε νερό. Οι τομές δημιουργούσαν χαντάκια με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το οδόστρωμα, συν ότι τα τριαξονικά οχήματα τα οποία εκτελούν τις εργασίες, από το βάρος σπάνε το οδόστρωμα δεξιά αριστερά. Αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί μέχρι τέλη Μαρτίου. Βέβαια οι κάτοικοι κάνουν υπομονή γιατί είναι ένα έργο που το περίμεναν χρόνια”

Από την πλευρά του ο κ. Αθητάκης πρόεδρος του τοπικού Γεωργιούπολης επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του αντιδήμαρχου και συνεχίσει: “Στην νέα πλατεία του χωριού θα πρέπει να βρεθεί λύση με τα κουτιά του ρεύματος, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο”

Πάντως σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του Apokoronaslife.gr τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση του Δήμαρχου Αποκόρωνου κ. Κουκιανάκη με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη. Μέσα στα θέματα συζήτησης θα είναι και το θέμα της Γεωργιούπολης.