«Διώχνουν» τις άμαξες μόλις βραδιάζει από το Ενετικό λιμάνι

Μέχρι τώρα οι ώρες που επιτρεπόταν να παραμένουν οι άμαξες στην περιοχή του Ενετικού λιμανιού ήταν από 10:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Όπως καταγγέλλουν οι αμαξάδες ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα η απόφαση άλλαξε και για την συγκεκριμένη περίοδο, το ωράριο περιορίστηκε κατά μιάμιση ώρα και οι άμαξες θα πρέπει πλέον να φεύγουν από την περιοχή του Ενετικού λιμανιού στις 19:30 το απόγευμα.

Οι εκπρόσωποι των αμαξάδων στις δηλώσεις τους ζητούν να μάθουν ποίοι ήταν οι λόγοι που επέβαλαν αυτήν την απόφαση και διερωτήθηκαν εάν υπάρχουν συμφέροντα που την επέβαλαν.

Το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκαν το Δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα και συζήτησαν μαζί του το θεμα. Όπως επεσήμαναν στο Δήμαρχο η συγκεκριμένη απόφαση θα τους προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και έκαναν λόγο ακόμη και για πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους. »Είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι και επαγγελματίες» τόνισαν μιλώντας στους δημοσιογράφους και ξέρουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας.Αναφέρθηκαν ακόμη στην προσοχή στην οποία δείχνουν κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στο ενετικό λιμάνι με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει συμβεί κανένα ατύχημα. Κλείνοντας τις δηλώσεις τους είπαν χαρακτηριστικά: Εάν δε βρεθεί λύση θα φέρουμε στο Δήμο 60 άλογα και 12 άμαξες και ας τα φροντίζουν αυτοί.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε οτι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μπει τάξη στην περιοχή της παλιάς πόλης. Ο συνωστισμός και οι καταλήψεις των κοινόχρηστων χώρων που ακόμα συνεχίζονται μετά το σούρουπο, δημιουργούν φόβους για την πρόκληση κάποιου ατυχήματος, κατά την είσοδο ή την έξοδο των αμαξών στην περιοχή της παλιάς πόλης.

Οι αμαξάδες μάλιστα επέδωσαν και επιστολή στον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Ο Δήμαρχος δεν υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει το παλιό ωράριο, σημείωσε όμως ότι θα προσπαθήσει να βρει μία λύση που θα ικανοποιήσει και τους αμαξάδες.