«Δεν επαρκεί το νέο ασθενοφόρο για την τουριστική σεζόν»: Τι αναφέρει Δήμος των Χανίων

να 24ωρο μετα από την ανακοίνωση για την έλευση των 4 νέων ασθενοφόρων στην Κρήτη και είχαμε μια ακόμη αντίδραση για την ανάγκη ακόμη περισσότερων οχημάτων.

Το ένα από τα ασθενοφόρα παρέλαβε εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Κισσάμου το οποίο σε ανακοίνωσή του αφού ευχαριστεί της 7η ΥΠΕ Κρήτης που μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ενίσχυσε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζει την ανάγκη για τρίμηνη παράταση της παραχώρησης του  ασθενοφόρου, το οποίο είχε παραδοθεί στη μονάδα στις αρχές του 2023  προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες τις περιοχής. καθώς όπως επισημαίνει, «το θέμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου Υγείας Κίσσαμου σε επείγουσες καταστάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου όπου ο πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται επιβάλει την παρουσία και ενός δεύτερου ασθενοφόρου.

Υπενθυμίζεται ότ χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των τεσσάρων επόμενων νέων υπερσύγχρονων 4Χ4 ασθενοφόρων οχημάτων προνοσοκομειακής φροντίδας, τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας Κισσάμου, Χώρας Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου, αρμοδιότητας και ευθύνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής εγινε στις εγκαταστάσεις (προαύλιο χώρο) της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο 3Ο χλμ Ε.Ο Ηρακλείου – Μοιρών, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την 7η ΥΠΕ και να τονίζουν ότι η έλευση των νέων οχημάτων θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία, ενισχύοντας τον υπαρχοντα στόλο που εξυπηρετεί τους ασθενείς.

Τα 4 ασθενοφόρα αποτελούν μέρος των 14 συνολικων οχημάτων προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Ο προϋπολογισμός του έργου  ανέρχεται σε 1.148.000,00 €.