Δεκάδες ηλεκτρονικές απάτες με κλεμμένες πιστωτικές!

Στα “χέρια” της αστυνομίας είναι ένας 31χρονος Πακιστανός ο οποίος κατάφερε μέσα σε …πέντε ημέρες να διαπράξει 42 απάτες μέσω διαδικτύου και να αποπειραθεί άλλες…135, στο Ηράκλειο!

Οι απάτες έγιναν σε βάρος 9 νόμιμους εκπροσώπους και διαχειριστές ιστοσελίδων στο Ηράκλειο και για τις υποθέσεις έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 31χρονου.

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν το σχέδιο δράσης του Πακιστανού που προέβη συνολικά σε 177 ηλεκτρονικές παραγγελίες από ιστοσελίδες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως μέσω πληρωμής πιστωτικές κάρτες, που φέρεται να έχουν κλαπεί σε χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Κολομβία, Καναδά, Η.Π.Α., Μεξικό και Ουγγαρία), δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προσπαθώντας να αγοράσει προϊόντα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε οι συναλλαγές αυτές έχουν γίνει σε βάρος ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και των αντίστοιχων διαχειριστών αυτών, από τις οποίες οι 42 εγκρίθηκαν από την τράπεζα και θα παραλάμβανε προϊόντα άνω των 6.000 ευρώ!
Cretalive.gr