Γ. Γαβριλάκης: Κίνδυνοι απο την έλλειψη κάδων απορριμάτων στον Δήμο Αποκορώνου

Κύριε Δήμαρχε Αποκορώνου

Με αφορμή δημοσιεύσεις σας, για σχεδιασμούς τοποθέτησης βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε περιοχές του Δήμου μας, θα ήθελα να πω ότι μπορεί να «ακούγεται» καλά, σαν μακροπρόθεσμος στόχος του Δήμου,  αλλά  η σημερινή έλλειψη κάδων απορριμμάτων, σε αρκετά σημεία του Δήμου, δημιουργεί κινδύνους  για την υγεία των κατοίκων πόσο μάλλον σε μια περίοδο, λόγω Κορονοϊού, που άπτεται ιδιαίτερης  προσοχής για την υγεία όλων μας.

Η συσσώρευση σκουπιδιών σε σημεία διέλευσης κατοίκων αλλά και η κατακράτηση απορριμμάτων στα σπίτια όχι μόνο δεν βοηθούν στα προληπτικά μέτρα αλλά αντίθετα μπορεί να επιδεινώσουν καταστάσεις.

Το παράδειγμα της αφαίρεσης κάδων από κομβικά σημεία σε χωριά και οικισμούς για μακρύ χρονικό διάστημα (π.χ. όπως οι συνημμένες 2 φωτογραφίες) που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους της  πρώτης γειτονιάς  ανεβαίνοντας για το χωριό (οικισμό) Πρόβαρμα, είναι ενδεικτική.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αφαιρεθεί οι κάδοι  για λόγους που δεν μας έγιναν γνωστοί, μάλιστα αφαιρέθηκαν από το απορριμματοφόρο του δήμου!

 (Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει ενημερωθεί κατ΄ επανάληψη για το πρόβλημα).

Άμεση είναι η αναγκαιότητα να συμπληρωθούν κάδοι από σημεία που λείπουν για να μην ταλαιπωρούμαστε και να βιώνουμε τον καθημερνό κίνδυνο για την υγεία μας!  

Αλλά και όπου υπάρχουν να γίνεται η αποκομιδή σε τακτικότερα διαστήματα.

Πόσο μάλλον που βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη περίοδο μιας γενικευμένης πανδημίας, λαμβάνοντας επίσης υπόψη και την επικείμενη έλευση της θερινής περιόδου!

Γιάννης Μ. Γαβριλάκης

Πρώην πρόεδρος Κοινότητας Στύλου