Βιολογικός Καλυβών – Τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν

Με μεγάλη χαρά διάβασα στην αγαπητή μας APOKORONAS Life ότι ξεκινάει το Εργο του  Δήμου Αποκορώνου, με Ανάδοχο την εταιρεία  “THALIS E.S. S.A.”, ποσού 1.032.606,28 €, για την αναβάθμιση της Εκατάστασης Επεξεργασίας Λυμμάτων (Ε.Ε.Λ.) των Καλυβών.

Γράφει ο Βασίλειος Θεοδωράκης

Θυμίζω το σχετικό άρθρο μου  προεκλογικά στην APOKORONAS Life, την 16η – 08 – 2023 όταν υπεγράφει η σχετική εργολαβική Σύμβαση, στο οποίο έθετα προς τον Δήμο μερικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, πιστεύω λόγω της φυσιολογικής έντασης της προεκλογικής περιόδου.

Επιθυμώ να τα θυμίσω λόγω της επικαιρότητας και να θέσω ένα – δυό πρόσθετα, ελπίζοντας ότι τώρα θα τύχουν της προσοχής του Δήμου και των Καλυβιανών Δημοτικών Συμβούλων που έχουν ήδη εκλεγεί, καθώς και των εκλεγέντων μελών του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμμένα:

  1. Γνωρίζει ο Δήμος την αιτία της δυσοσμίας; Είναι σίγουρο ότι η δυσοσμία θα αντιμετωπισθεί με τις εργασίες που προβλέπεται να γίνουν με την παραπάνω εργολαβία;
  2. Γνωρίζει ο Δήμος πόσος συνολικά πληθυσμός εξυπηρετείται σήμερα από την Ε.Ε.Λ. των Καλυβών, τις ημέρες αιχμής του καλοκαιριού; Πιστεύω ότι έχει τα απαραίτητα στοιχεία και τον παρακαλούμε να τα ανακοινώσει για να σταματήσει η παραφιλολογία με διάφορους αριθμούς που αναφέρονται εδώ και εκεί.
  3. Μπορεί ο Δήμος  να μας ενημερώσει με υπευθυνότητα, ποιός είναι ο ισοδύναμος  πληθυσμός αιχμής που προβλέπεται  να εξυπηρετεί η Ε.Ε.Λ. Καλυβών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που θα εκτελεσθούν με την παραπάνω σύμβαση?
  4. Τέλος δεν διάβασα τίποτε για τον Υποθαλάσσιο αγωγό 300μ. που οδηγεί τα επεξεργασμένα λύματα στη θάλασσα. Το περασμένο καλοκαίρι, μιλώντας με ψαράδες και άλλους χωριανούς, μου έλεγαν ότι είναι χιλιοτρυπημένος και ουσιαστικά άχρηστος.

Μήπως θα μπορούσε ο Δήμος να μας ενημερώσει για την κατάστασή του;

Πότε έκανε αυτοψία και έλεγχο για τελευταία φορά;

Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ για μία ακόμη φορά τον κ. Κουκιανάκη για την επαναεκλογή του, καθώς και τους νεοεκλεγέντες Καλυβιανούς Δημοτικούς Συμβούλους και τα μέλη του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου επίσης  για την εκλογή τους, και να τους προτρέψω να αρχίσουν να ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα του χωριού μας. 

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Η Ε.Ε.Λ. των Καλυβών (ο Βιολογικός).

Ας ερευνήσουν τα παραπάνω ερωτήματα και ας παρουσιάσουν τις σχετικές απαντήσεις με δημόσια ανακοίνωση στους χωριανούς μας που τους τίμησαν με τη ψήφο τους.

Νοέμβριος 2023

Βασίλειος Θεοδωράκης

Ενεργός πολίτης Καλυβών