ΒΗΜΑτοδότης: Ποιοι είναι οι φευγάτοι του ανασχηματισμού. Εκτός και οι δύο Χανιώτες υπουργοί;

Στον ενδεχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό και ειδικότερα σε… «ποιους τους φεύγουν» και «ποιους θέλουν να φύγουν» αναφέρεται ο «ΒΗΜΑτοδότης».

Ας δούμε λοιπόν τους… «φευγάτους»:

1. Θοδωρής Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής [Γνωστή υπόθεση χειρισμών του, στην υπόθεση πώλησης του ΟΛΠ].
2. Νίκος Φίλης, Υπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων [Ρήξη με την Εκκλησία].
3. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης [Πιθανότατα στη θέση του η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη – το επιθυμεί η ίδια – χωρίς να αποκλείεται η μετακίνησή της στο Υγείας].
4. Παύλος Πολάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας [Δε χρειάζονται εξηγήσεις…]
5. Γιάννης Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής [Προς Σύμβουλος ή Υπουργός Επικρατείας Παρά τω Πρωθυπουργώ (για να γίνει και το χατίρι του Π. Καμμένου].
6. Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού [Ή θα μετακινηθεί σε άλλο Υπουργείο (ο ίδιος θέλει το Οικονομικών) ή θα πάει… σπίτι του. Τη θέση του «εποφθαλμιά» ο Νίκος Παππάς].

…αυτούς που «θέλουν να φύγουν»:

1. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών [Δεν θέλει να επωμιστεί τα νέα μέτρα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του – αν βέβαια δεχτεί την «ηλεκτρική καρέκλα του Υπ.Οικ. – ο Αναπληρωτής Υπουργός του Υπουργείου, Γιώργος Χουλιαράκης. Αποκλείεται από το χαρτοφυλάκιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης (αφενός το έχει απορρίψει ο ίδιος από τον περασμένο Ιούνιο, αφετέρου θεωρεί ότι έχει να προσφέρει ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης].
2. Νίκος Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη [Ζητά ή καλύτερα παρακαλά τον Πρωθυπουργό να απαλλαχθεί «από το μαρτύριο που περνά», όπως χαρακτηριστικά λέει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του]
3. Νίκος Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών [Επισφαλής η θέση του…].

«Όλα αυτά βεβαίως λέγονται με την προϋπόθεση ότι τελικά ο κ. Τσίπρας δεν θα αιφνιδιάσει με εκλογές λόγω των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει», σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».