Αυτή είναι η πρόταση του Δήμου Χανίων για το Πειραματικό Λύκειο

Την πρότασή του για τη στέγαση του Πειραματικού Λυκείου Χανίων, έκανε γνωστή σήμερα ο δήμος Χανίων, σε συνάντηση που είχε με τον νέο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Χανίων:

“Υπήρξε επικοινωνία με τον πρύτανη και εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας ως δήμος να μισθώσουμε εμείς το κτίριο ώστε μαζί με την υπάρχουσα υποδομή του πειραματικού γυμνασίου να αποτελέσουν την υποδομή στην οποία θα στεγαστούν τα επόμενα χρόνια και οι λυκειακές τάξεις του πειραματικού γυμνασίου. Εφόσον μειωθούν τα τμήματα του πειραματικού γυμνασίου σε δύο και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των κτιρίων του Παπαδόπετρου θα μπορέσει να λειτουργήσει ο σχεδιασμός για το Πειραματικό Λύκειο χωρίς να επηρεαστεί καμία άλλη σχολική κοινότητα”.

Από την πλευρά του ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε κατ’ αρχήν θετικός απέναντι στην πρόταση αυτή, τόνισε ωστόσο ότι μένει να διερευνήσει η διεύθυνση σε βάθος αν η λύση του συγκεκριμένου κτιρίου είναι βιώσιμη. 

Όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο κτήριο Παπαδόπετρου από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας πριν ανακοινώσει την απόφασή του.

Από την πλευρά του Δήμου έχει γίνει ήδη αυτοψία στο χώρο, ο οποίος με τις απαραίτητες ενέργειες- παρεμβάσεις, θα είναι κατάλληλος για να στεγάσει το Πειραματικό Λύκειο.