Αποκόρωνας:Mεγάλο πρόβλημα  λειψυδρίας αντιμετωπίζουν και φέτος οι αγρότες του Γαβαλοχωρίου

Κ. Δήμαρχε

μεγάλο πρόβλημα  λειψυδρίας αντιμετωπίζουν και φέτος οι αγρότες του Γαβαλοχωρίου  εξαιτίας της έλλειψης έργων υποδομής και του απαιτούμενου σχεδιασμού από Περιφέρεια Κρήτης  και Δήμο για να καλυφθούν  οι αρδευτικές ανάγκες στις καλλιέργειες  του χωριού.

Ενώ το χωριό έχει περικυκλωθεί από τρεις (3) κεντρικούς αγωγούς  άρδευσης, κανένας δεν προεκτείνεται σε αυτό. Ο ένας τερματίζει στα Ντουλιανά, ο άλλος στην Αλμυρίδα και ο τρίτος διασχίζει  τον Βάμο.

Οι αγρότες του χωριού αναγκάζονται να πληρώνουν ένα σημαντικό  χρηματικό ποσό για να μεταφέρουν το νερό στο χωράφι τους ή στον κήπο τους από τον τελευταίο κρουνό,  με πλαστικές σωλήνες πολλών χιλιομέτρων.

 Υπάρχουν δεκάδες ρολόγια για την καταμέτρηση της κατανάλωσης σε κάθε κρουνό. Πλαστικές σωλήνες  μεταφοράς   του νερού  καλύπτουν πολλές φορές  τμήμα του οδοστρώματος θέτοντας  σε κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος τους  οδηγούς οχημάτων και μοτοσυκλετών. 

Επίσης όπως γνωρίζεται κ. Δήμαρχε οι πλαστικές σωλήνες σε περίπτωση πυρκαγιάς την επεκτείνουν  πολύ εύκολα  και γρήγορα λόγω του εύφλεκτου υλικού κατασκευής τους. 

Ερωτάστε λοιπόν γιατί  μέχρι τώρα δεν έχετε μεριμνήσει και δεν έχετε υλοποιήσει την επέκταση των κεντρικών αγωγών άρδευσης προς Γαβαλοχώρι ώστε να μην τεθούν για μια ακόμα χρονιά σε κίνδυνο οδηγοί οχημάτων, οι αγροτικές καλλιέργειες και η πυροπροστασία της περιοχής.

Υ.Γ

Σας επισυνάπτω και σχετικές φωτογραφίες

Με εκτίμηση

Μελισσάκης Νικήτας