Αποκόρωνας: Σκληρές αναφορές του Κ. Κοσμάδακη που θα συζητηθούν

Λίγα λόγια για το τοπικό Καλυβών, που «δεν έκανε τίποτα». Δεν έκανε τίποτα ή το σαμπόταρε η Δημοτική Αρχή;

Πώς να λύσουμε τη δυσοσμία του βιολογικού χωρίς χρήματα;

Γράφει ο Κωστής Κοσμαδάκης

Πώς να λύσουμε το κυκλοφοριακό χωρίς μίσθωση συγκεκριμένων χώρων, που προτάθηκαν αλλά έμειναν στα συρτάρια, για πάρκινγκ;

Πώς να λύσουμε το πρόβλημα του κρηπιδώματος χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από τα υπουργεία; Ή τη ροή του Μεσοπόταμου χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες;

Πώς να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις χωρίς χρήματα με άλλα λόγια;

Χρειάζονται λεφτά και πολιτικό τσαγανό από την θέση του Δημάρχου για να λυθούν τα προβλήματα. Σε όλα αυτά, συνυπολογίστε το γεγονός ότι οι Καλύβες δεν διέθεταν Δημοτικό Σύμβουλο για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο τον κ. Μελισσάκη Νικήτα, που τις παρεμβάσεις, μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης βοήθησε από το πόστο της αντιπολίτευση όπως μπορούσε.

Να σας θυμίσω, σε αυτό το σημείο, τα γεγονότα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των περασμένων εκλογών, που ο συνδυασμός Κουκιανάκη τοιχοκολλούσε σε όλες τις Καλύβες ότι ο κ. Καστρινάκης Εμμανουήλ έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του και ότι θα τον είχαμε αντιδήμαρχο, παραπληροφορώντας τον κόσμο για να υφαρπάξει την ψήφο του.

Οι ψήφοι των Καλυβών λόγω αυτού του ψέματος που τόσο απροκάλυπτα συνέβη, ενδεχομένως και να έκαναν τη διαφορά βγάζοντας τον κ. Κουκιανάκη Δήμαρχο. Απέναντι από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, απομεινάρι αυτών των ψεύτικων δημαγωγικών και λαοπλάνων αφισών, βρίσκεται ακόμα μισοσχισμένο (φωτό) μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις λέξεις.

Αύριο, μετά το άρθρο αυτό, μπορεί να έχει γκρεμιστεί και ο τοίχος που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη αφίσα, μπας και διορθωθεί το κακό. Συνειδητό ψέμα άρα: ήξεραν και πολύ καλά μάλιστα, ότι δεν είχε εκλεγεί ο κ. Καστρινάκης, αλλά βλέπετε, έπρεπε με κάθε μέσον να γαντζωθούν από την καρέκλα. Αναφορικά με τον Μεσοπόταμο.

Επειδή έχει γίνει σημαία από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής ότι δεν την άφησαν να κάνει έργο: Πράγματι έγινε καταγγελία, από κάποιον χωριανό, την ώρα που καθαριζόταν, καθώς συνεργείο του δήμου ήταν έτοιμο να ρίξει τσιμέντο στην κοίτη του! Χωρίς περιβαλλοντική μελέτη πώς, πείτε μου αλήθεια, θα πέσει τσιμέντο σε ποτάμι; Με ποια κριτήρια;

Πώς θα διορθωθεί το πρόβλημα της ροής; Το ίδιο συνεργείο έκλεισε γύρισε το νερό, στέλνοντας το στον Ξυδά και ψόφησαν δεκάδες πέστροφες! Στο κάτω κάτω της γραφής, αφού ήταν νόμιμα αυτά τα πράγματα, οι κρατικές υπηρεσίες γιατί τα σταμάτησαν και δεν άφησαν το «έργο» να εξελιχθεί;

Αντιπολίτευση έκαναν και αυτές; Χοροί εκατομμυρίων, άνευ αυτών, τόσα χρόνια! 1.000.000€ με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, θα έπεφταν στο Δέτη και στο λόφο του λιμανιού, λόγω των κατολισθήσεων. 700.000€ πάνω-κάτω εγκεκριμένες επεκτάσεις του δικτύου του Βιολογικού στα στενά και πλακόστρωση τους (το 1.000.000€ που βγήκε πρόσφατα είναι άλλο πακέτο). 400.000€ για αποκατάσταση αγροτικών δρόμων.

Δύο-τρία μόνο από τα παχιά πακέτα που εγκρίθηκαν, όχι απλά τάχτηκαν. Πρωτοκολλημένα αιτήματα, με προτάσεις λύσεων πως να διοχετευτούν αυτά τα ποσά (σύνδεση στενών με ΕΕΛ και ανάπλαση τους). Συγκεκριμένοι αγροτικοί δρόμοι που εστάλησαν στην υπηρεσία για να φτιαχτούν. Εν τέλει άλλοι φτιάχτηκαν, δρόμοι που εξυπηρετούν τους λίγους και όχι τους πολλούς.

Αν προσθέσουμε και τα άλλα; Κάτι 20.000€ το χρόνο για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού πχ, η σούμα ανεβαίνει. 3.000.000€ εγκεκριμένα για της Καλύβες μόνο, είναι πολλά λεφτά, για να μην αποτυπώνονται σε έργα, φίλοι χωριανοί. Μήπως να αναφερθώ στο σχέδιο πόλεως Καλυβών και τις εισφορές σε γη και χρήμα των Καλυβιανών;

Υποτίθεται ότι όλα αυτά τα λεφτά μπαίνουν σε ένα ταμείο, δεκαετίες τώρα, για να υλοποιηθεί το ανέκδοτο που ονομάζεται Σχέδιο Πόλης Καλυβών, που κρατάει δεσμευμένες περιουσίες δεκάδων. Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν έχει τοποθετηθεί.

Η οικονομική υπηρεσία ας μας διαφωτίσει πού είναι αυτά τα χρήματα και πόσα είναι. Αν υπάρχουν ας μας πει η Δημοτική Αρχή γιατί κάθονται και αν δεν υπάρχουν τι έγιναν. Ξεκάθαρες κουβέντες.

Κλείνοντας, ψήφος ή υποψηφιότητα στον συνδυασμό του κ. Κουκιανάκη, μεταφράζεται, κατά την προσωπική μου άποψη, ως συγχωροχάρτι για τα κακώς κείμενα του τόπου μας. Την δεύτερη ευκαιρία την πήρε τις προηγούμενες εκλογές. Τρίτη θα είναι καταστροφική.

Ξεχάστε τις προσωπικές σχέσεις με τους υποψηφίους σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Ψηφίστε αυτόν που κρίνετε αξιότερο και ικανότερο να προσφέρει τα μέγιστα, που είναι τίμιος, αδέκαστος, ανιδιοτελής και αξιόπιστος.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Κωστής Κοσμαδάκης Μέλος του τοπικού συμβουλίου Καλυβών

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση