Αποκόρωνας: Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες βράδυ η παρουσίαση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού τουριστικής προβολής του Αποκόρωνα, στον αύλειο χώρο του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή σύντομων βίντεο για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη και μια σύντομη αναφορά στη δουλειά αυτή από την Υπεύθυνη Παραγωγής της Νέας Τηλεόρασης, Κατερίνα Μπικάκη.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα από πέντε μεγάλα βίντεο, τα οποία υποτιτλίζονται στα αγγλικά και τα γερμανικά.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το φωτογραφικό λεύκωμα «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ, Ταξίδι στη φύση και την ιστορία», με κείμενα και επιμέλεια Γιώργου Λιμαντζάκη, το οποίο διατέθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι με καθυστέρηση αρκετών ετών, ο Αποκόρωνας μπαίνει σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας, έχοντας αναπτύξει τα μέσα και το υλικό να προβάλλει δυναμικά την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές του.

Με την παρουσίαση αυτή έκλεισε ένας «κύκλος», πράγμα που μας ενθαρρύνει να ανοίξουμε έναν νέο, με αντικείμενο την ανάδειξη των φυσιολατρικών διαδρομών που έχουν ήδη σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και διανοίγονται, προκειμένου το ντόπιο και ξένο κοινό να γνωρίσει σύντομα και αυτή την πτυχή του Αποκόρωνα

Σήμερα, η αξιοποίηση αυτών των μονοπατιών, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει ένα πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού: του πεζοπορικού.

Ακόμα δρομολογείται συνεργασία μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α., της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αποκορώνου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ» που σκοπό θα έχει την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την προστασία, ανάδειξη και προβολή του δικτύου των μνημείων του Αποκόρωνα στο πλαίσιο πολιτιστικής διαδρομής.