Αποκόρωνας – Γρηγόρης Μαρκάκης: Αποχαιρετισμός στον καλό μου φίλο

Σήμερα αποχαιρετάμε εντελώς αναπάντεχα, γιατί ήσουν υγιέστατος, ένα καλό φίλο ,συνεργάτη , δάσκαλο, οικογενειάρχη , μα πάνω από όλα έναν εργάτη της επιστήμης , της αναζήτησης, της γεωπονίας και των γραμμάτων.
Δήμαρχος του καποδιστριακού δήμου Βάμου και κατόπιν αντιδήμαρχος του καλλικρατικού δήμου Αποκορώνου, συμπορευτήκαμε στην αυτοδιοίκηση, έχοντας προσφερει πολλά στην αποκορωνιώτικη και χανιώτικη κοινωνία.
Σε όλη την αυτοδιοικητική σου πορεία, μέλος πολλών συλλογικών δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Δ.Η.Κ ,σχολικές επιτροπές κλπ) πάντα σε διέκρινε η πραότητα , η ευγενία, ο ήπιος πολιτικός λόγος , η πρακτικότητα αλλά και η διδαχή του καθηγητικού σου λόγου.
Βοήθησες σημαντικά, ώστε να θεμελιωθεί το πρώτο και καθοριστικό ακρογωνιαίο λιθαράκι του νεοσύστατου Δήμου Αποκορώνου, μακριά από προκαταλήψεις και μικροψυχίες , με τιμιότητα εσυνειδησία, και ανιδιοτέλεια.
Δημιούργησες μια καταπληκτική οικογένεια, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπερήφανη και θα εμπνέεται από τη πορεία της ζωής σου.
Αισθάνθηκα με αυτα τα λίγα λόγια φόρος τιμής, εμπιστοσύνης, αγάπης, αλλά και σεβασμού προς τη προσωπικότητα σου, να σε αποχαιρετήσω καλέ μου φίλε και να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και συμπόνια προς την οικογένεια σου και τους ανθρώπους που σε αγάπησαν.

Ελαφρύ το γαβαλοχωριανό χώμα που σε σκέπασε…

Γρηγόρης Μαρκάκης ,

Πρώην Δήμαρχος Αποκορώνου.