Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της ΑΝΕΚ – Nέα βλάβη στο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ»

Βλάβη παρουσίασε το πλοίο «KΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ, που το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα αναμενόταν να εκτελέσει τοδρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο.

Λίγο πριν τον απόπλου στο πλοίο διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην ηλεκτρομηχανή με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους του από το Λιμεναρχείο Πειραιά.

Tο πλοίο με το οποίο θα ταξίδευαν για Ηράκλειο 669 επιβάτες, 75 ΙΧ ,14 φορτηγά, 4 δίκυκλα και 94 μέλη πλήρωμα έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στο πλοίο της γραμμής για Χανιά προκειμένου να ταξιδέψουν για Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» είχε παρουσιάσει ξανά πρόβλημα στις 3 Μαΐου, οπότε και κατέπλευσε ρυμουλκούμενο στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει συχνά βλάβες.

Αυτό κατέδειξαν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα και πολλοί επιβάτες, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν αλλάζοντας πλοία και κατ ‘επέκταση σε πολλές περιπτώσεις και κατηγορία θέσης και αναγκάστηκαν να φτάσουν στον προορισμό τους μέσω Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο «Αριάδνη» της SuperFast Ferries κατέπλευσε στο Ηράκλειο από το λιμάνι της Πάτρας, για να καλύψει το κενό που παρουσιάστηκε μετά την βλάβη του ΚΡΗΤΗ ΙΙ και αναμένεται να εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρεται:

Τις απογευματινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για δυσλειτουργία στην ηλεκτρομηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, ενώ βρισκόταν προσδεμένο στον λιμένα Πειραιά πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΚΡΗΤΗ ΙΙ¨ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους.