Αντίθετος ο κ. Κουκιανάκης για την πρόταση κατάργησης του Ειρηνοδικείου Βάμου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Χ. Χρήστος Πραματευτάκης με τον Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στον χώρο  της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα για το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έγινε καθ’υπόδειξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και προβλέπει την κατάργηση του Εφετείου Κρήτης και τη συγχώνευσή του με το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καθώς και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων και τη συγχώνευσή τους με τα Πρωτοδικεία της έδρας κάθε νομού, κατ’επέκταση δε και του Ειρηνοδικείου Βάμου.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου εξέφρασε στον κ.Πραματευτάκη την πλήρη αντίθεσή του στις προτάσεις αυτές διαβεβαιώνοντας για την πλήρη στήριξη των θέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από τον Δήμο Αποκορώνου.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο Αποκορωνιώτικος κόσμος θα εναντιωθεί στην απόπειρα κατάργησης του Ειρηνοδικείου Βάμου, ενός δικαστηρίου που καλύπτει δυο Δήμους (πρώην επαρχίες), Αποκορώνου και Σφακίων με μεγάλη ιστορία (λειτούργησε ως Πρωτοδικείο του νομού Σφακίων της Κρητικής Πολιτείας με έδρα τον Βάμο) και με συνεισφορά από τους λειτουργούς του στους αγώνες των Κρητών για την Ελευθερία (Μανούσος Κούνδουρος).

Συγκαλεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου την Πέμπτη 14.12.23 και ώρα 15:00 για να ενημερωθεί το σώμα και να καθορίσει το παραπέρα διεκδικητικό πλαίσιο, σε συνεργασία και με τους θεσμικούς φορείς Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.