Ανησυχία μετά τα κρούσματα στους μαθητές σε δημοτικό της Κρήτης

Με την επίδειξη του αρνητικού self test προσήλθαν σήμερα οι μαθητές στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα  στοιχεία από όλο το Λασίθι, έχει βρεθεί ένα θετικό κρούσμα σε μαθητή στο 3ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας από χθες Δευτέρα όπου ενημερώθηκαν οι γονείς όλου του τμήματος και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται με τεστ και ιχνηλάτηση στις στενές επαφές.

Επίσης στο 1ο δημοτικό της Ιεράπετρας προέκυψε ακόμα ένα κρούσμα σε παιδί που χτες το βράδυ έκανε το καθιερωμένο self τεστ και διαπίστωσε ότι ήταν θετικό. Ακολούθησε η διενέργεια rapid τεστ όπου και εκείνο βγήκε θετικό και υπάρχει πλέον η αναμονή για το αποτέλεσμα του μοριακού. Και σε αυτήν την περίπτωση ενημερώθηκαν εγκαίρως οι γονείς του τμήματος για να προχωρήσουν σε έλεγχο των παιδιών τους και να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, κατά τη δεύτερη σχολική εβδομάδα που διανύουμε, έχουν προκύψει δυο κρούσματα κορωνοϊου στο ίδιο δημοτικό με τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να καθησυχάσουν όλους τους γονείς να διαχειριστούν την κατάσταση χωρίς πανικό.

Άλλωστε κατά τις δηλώσεις των λοιμοξιολόγων αυτά τα φαινόμενα δε θα αποτελούν είδηση σε λίγες μέρες, μιας και όπως ο ίδιοι προβλέπουν, θα μολυνθούν οι περισσότεροι μαθητές μέχρι τα Χριστούγεννα.