Αιτήσεις για τις ζημιές από τις πλημμύρες στο Δήμο Αποκορώνου

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δημότες Αποκορώνου τα σπίτια των οποίων και οι οικοσκευές τους υπέστησαν ζημιές από την βροχόπτωση του περασμένου Σαββάτου.

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Από το Δήμο Αποκορώνου καλούνται οι δημότες των Δημοτικών Ενοτήτων, οι οικίες και οι οικοσκευές των οποίων επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, όπως υποβάλλουν αίτηση υπεύθυνη δήλωση στην οποία περιγράφονται οι ζημιές που έγιναν, υποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό έως την Παρασκευή 17/02/2017, προς τις αρμόδιες Επιτροπές Ελέγχου του Δήμου προκειμένου αυτές άμεσα να διενεργήσουν αυτοψίες και να καταγράψουν τις ζημιές που αφορούν τις οικίες τους, ώστε στη συνέχεια οι ως άνω περιοχές του Δήμου να κηρυχθούν – με βάση τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία – ως πλημμυροπαθείς και να υπάρξουν αποζημιώσεις για τους δημότες που επλήγησαν.

Οι δημότες θα προσέρχονται στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στις Βρύσες, στο χώρο του πρωτοκόλλου ώστε να πρωτοκολλήσουν και να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Επίσης, κατόπιν οδηγιών από τον ΕΛΓΑ, οι κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και καλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο (π.χ. αιγοπρόβατα, κλπ) και στο φυσικό κεφάλαιο, θα πρέπει να δηλώσουν τη ζημιά στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ενώ όσοι υπέστησαν ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (κτηνοτροφικές μονάδες, στάνες – ποιμνιοστάσια, κλπ) μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Δήμου Αποκορώνου:

– 2825340300

– 2825340504»