Έφτασε η ώρα να αλλάξει ο Αποκόρωνας.

Με προσωπική εμπειρία εννέα χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση καταλήγω στο συμπέρασμα πως οση θέληση και αν  έχεις ως άνθρωπος να προσφέρεις στον τόπο σου πρωτίστως  χρειάζεται ένας  δήμαρχος  με διάθεση  για να σε ακούσει. Τόσα χρόνια  η  απαξίωση και κυρίως η έλλειψη αρμοδιοτήτων στους  τοπικούς  ήταν εμφανής , ειδικά στις  περιπτώσεις  που  ο τοπικός  είχε εκλεγεί  από διαφορετικό συνδυασμό.

Γράφει η Μαρία Χαρ.Βατσάκη

Η  απουσία  του Δημάρχου έκανε τα μικρά προβλήματα να γίνονται μεγάλα.

‘Αν όντως  η παρούσα δημοτική αρχή  είχε στόχο και όραμα να προσφέρει στον τόπο μας έστω θα προσπαθούσε ν`ακούσει  τους τοπικούς συμβούλους  για να γίνουμε από κοινού χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.

Ποιος ήταν ο φόβος σας, μήπως σας κλέψουμε την δόξα;

Ο Δήμαρχος όπως και το δημοτικό συμβούλιο οφείλουν να συμβουλεύονται τον τοπικό για να επιλύσουν τα όποια προβλήματα, εκείνος μονο γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζεται η κοινοτητά του .

Τα άλυτα προβλήματα του χωριού μας, των Πεμονίων, τα οποία εχουν επισημανθεί  κατά καιρούς στους αρμόδιους  ειναι πολλά. Η έλλειψη καθαριότητας , τα ογκώδη, οι σχάρες στους δρόμους που παραμένουν σπασμένες. Οι αγροτικοι δρόμοι ειναι απροσπέλαστοι, είμαστε απλως τυχεροί που δεν είχαμε πυρκαγιές, καθώς θα είχαμε γίνει έρμαιο της φωτιάς , τα πυροσβεστικά οχήματα ειναι αδύνατον να περάσουν από εκεί . Οι δεξαμενές του νερού παραμένουν ακαθάριστες  και σε κακή κατάσταση χωρίς συντήρηση με σκουριασμένα καπάκια. Οι αμιαντοσωλήνες εν έτει 2023 δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμα. Η πρόχειρη συντήρηση των αντλιοστασίων. Το ασβέστωμα στα χωριά μας έχει γίνει πολυτέλεια , οι πίνακες ανακοινώσεων ειναι σπασμένοι. Τα προβλήματα είναι αναρίθμητα και ο δήμος αδιάφορος.

Στο καινούριο ξεκίνημα του Αποκόρωνα πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες  και προυπολισμός στα τοπικά , να πάψει  να υπερισχύει ο εγωισμός και η αλαζονεία, ώστε τα προβλήματα να μεταμορφωθούν σε έργα με ουσία.

Να οριστεί αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα να καταγράφει τα αιτήματα των τοπικών , και να τα ιεραρχεί για να επιλύονται.

Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα» με τονΑωνδρέα Κουκλινό, θέτω την εμπειρία μου και την αφοσίωσή μου στην υπηρεσία των δημοτών μας. Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ ν` αφουγκραστούμε τον τόπο μας για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία το πρόγραμα μας.

            Μαρία Χαρ.Βατσάκη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος δημοτικής ενότητας Φρέ