Έκλεισαν δίοδο με τσιμεντόλιθους δίπλα από τα σχολεία στο Βάμο.

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι κάτοικοι στο Βάμο καθώς τις προηγούμενες μέρες συνεργεία του δήμου Αποκορώνου έκλεισαν μία δίοδο δίπλα στα σχολεία του Βάμου,  η οποία εξυπηρετούσε συνεργεία και μηχανήματα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γινόντουσαν στο σχολείο.

Το σοβαρότερο από όλα είναι ότι  απο τη συγκεκριμένη δίοδο μπορούσε να εισέλθει πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση που έπιανε φωτιά το παρακείμενο δασάκι ,το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες σχεδόν ποτέ δεν καθαρίζεται.

Η πρόταση του τοπικού συμβουλίου του χωριού ήταν να τοποθετηθεί πόρτα έτσι σε περίπτωση κινδύνου να μπορούσε να εισέλθει το οποιοδήποτε όχημα μέσα στο χώρο.

Αυτό το οποίο εξοργίζει περισσότερο τους φορείς του χωριού είναι ότι ποτέ δεν ενημερώθηκαν από το δήμο για την πρόθεση του να κλείσει με τσιμεντόλιθους η συγκεκριμένη δίοδο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το διευθυντή του Λυκείου Βάμου κ. Ζαννή μας ανέφερε  τα εξής: 

Το μεγάλο πρόβλημα με την ανοικτή δίοδο ήταν ότι έμπαιναν στη σχολική κοινότητα άτομα εξωσχολικά.  Kατανοεί κάποιος μη μπορώντας να ελέγξουμε τα άτομα αυτά, και για την ασφάλεια των μαθητών, ζητήσαμε ως σχολική κοινότητα να κλείσει αυτό το πέρασμα.