Σφακιανάκης: Οι γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά να κοιμούνται σε ξένα σπίτια

«Μία είναι η άμυνα, να μην εμπιστευόμαστε άλλους ανθρώπους σε θέματα των παιδιών μας» επισήμανε ο πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο για το πώς μπορούν οι γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους από το να πέσουν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Τα παιδιά, οι πιο πολλοί γονείς τα αφήνουν σαββατοκύριακα σε σπίτια ξένα, των άλλων παιδιών. Ξέρετε πόσα δεκάδες παιδάκια στη χώρα μας έχουν ψυχικά βιαστεί το βράδυ όταν κοιμούνται, πηγαίνουν αδελφάκια, γονείς ανώμαλοι στα σπίτια αυτά που είναι; Δεν ξέρω οι γονείς της φίλης του παιδιού μου ή η μητέρα τι κάνουν, ο μπαμπάς, ο αδερφός. Το βράδυ κάποιος ασελγεί πάνω τους και το πρωί ξυπνούν με εφιάλτες» συμπλήρωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Μιλώντας για τον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων που συνελήφθη, ο κ. Σφακιανάκης, ανέφερε ότι ήταν το μόνο που δεν περίμενε να δει στη ζωή του. «Αυτός ο άνθρωπος έχει μπει σε όλα τα σπίτια και έχει σχέσεις με παιδάκια. Ήταν ένας άνθρωπος χωμένος μέσα στα παιδιά. Όλη μέρα με τα παιδιά, κάθε μέρα, όλη μέρα» είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας το βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του συγγραφέα, ότι τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, τα κατέβαζε στο πλαίσιο έρευνας για την συγγραφή βιβλίου, ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε ότι  «αν ήθελε να εμπνευστεί θα μπορούσε να κάνει μία διαδικασία Ελληνική Αστυνομία στο αρμόδιο Υπουργείο και ας του την απέρριπταν, ότι “θέλω να συγγράψω βιβλίο για την κακοποίηση των παιδιών, επιτρέψτε μου να δω κάποια βίντεο”». Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, ο συγκεκριμένος κατέβαζε τέτοια αρχεία βίντεο επί 5 χρόνια.

«Έχω δει ανθρώπους προσωπικά τα 40 χρόνια που ασχολούμαι με το έγκλημα αυτό, έχω εντοπίσει και οι συνάδελφοί μου και εγώ μαζί συλλάβει πάνω από 600-700 άτομα παιδόφιλους. Ένα θα σας πω. Κανείς δεν ήταν άνθρωπος που να μην έχει έστω και ελάχιστη σχέση με παιδιά. Είτε είχε 2-3 παιδιά στο σπίτι του είτε είχε σχέση όλη μέρα με τα ανίψια του είτε ήταν δάσκαλος είτε ήταν ιερέας με παιδιά και ιστορίες σε κατηχητικά είτε γυμναστής, απλώς είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, θέλω να πω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει αυτή την τάση δυστυχώς, κρυμμένη μέσα του βαθιά» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.

Μια πρόταση του προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας είναι η παρακολούθηση των παιδόφιλων, «με ειδικά συστήματα που ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πού είναι και τι κάνουν, όπως γίνεται στην Αμερική». «Μόνο τότε μπορεί να είσαι ήσυχος. Όταν έχεις εν δυνάμει παιδόφιλους απλωμένους στην επικράτεια, έχεις και εν δυνάμει βιαστές απλωμένους στην επικράτεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.