Site icon

Ο πόλεμος της αφίσας στον Αποκόρωνα καλά κρατάει – Καταγγελίες για φθόνο και ανταγωνισμό

Το καλοκαίρι μας φέρνει μπροστά από  μία έξαρση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με όποια έννοια θα μπορούσε να δώσει ο καθένας για τον πολιτισμό, αλλά και σε ορισμένα αρνητικά φαινόμενα που δυστυχώς είναι χαρακτηριστικά της ράτσας μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας όπως είναι ο φθόνος, ο ανταγωνισμός, η μνησικακία και καμιά φορά το μίσος έναντι αυτών που μας έχουν ξεπεράσει.

Αυτά τα φαινόμενα ενισχύονται συχνά από κάποιους φερόμενους πολιτιστικούς συλλόγους που αντί να υποστηρίζουν την προσπάθεια και να σέβονται τον κόπο των όμορων πολιτιστικών συλλόγων τους “τιμούν” κατ’αρχάς σταθερά με την απουσία τους αλλά και με πράξεις αλληλοεξόντωσης όπως είναι ο κουραστικός  πλέον ” πόλεμος της αφίσας”.
Με κακόβουλο λοιπόν τρόπο σκίζονται ή καλύπτονται οι αφίσες των άλλων με εμφανώς ανταγωνιστική και προκλητική διάθεση.
Έτσι  και ο Σύλλογός μας αυτές τις ήμερες  έπεσε θύμα τέτοιων ενεργειών με την σχεδόν πλήρη εξαφάνιση των αφισών μας για την επικείμενη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στον Κεφαλά εκ μέρους κάποιων “πολιτιστικών”συλλόγων αλλά και γνωστής χασαποταβέρνας(!!!!).
Απευθυνόμενος προς αυτούς τους λέω απλά ότι είναι για τα πανηγύρια!
Πανηγύρια βέβαια με την κακή έννοια όχι ως ανάγκη κοινωνικής συνεύρεσης και ψυχαγωγίας αλλά ως παραλήρημα αιθανόλης και χοληστερίνης.
Όσον αφορά το πρόβλημα της αφισοκόλλησης νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ληφθούν κάποια αναγκαία μέτρα από τις Δημοτικές Αρχές για να σταματήσει αυτή η ρύπανση και η αντιαισθητική εικόνα που αντικρίζουμε τα καλοκαίρια και να πάψει επιτέλους να ” δακρύζει ” ο κάθε Γεροπλάτανος! Τέτοια μέτρα (όπως προκαθορισμένοι  χώροι σε προκαθορισμένο χρόνο έναντι καταβολής αντιτίμου) έχουν εφαρμοσθεί σε κάποιους Δήμους στους οποίους αποφέρουν έσοδα και μειώνουν σημαντικά τα έξοδα των διοργανωτών χωρίς να μειώνουν την διαφημιστική τους απόδοση.
Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να περνούν από ενα φίλτρο Παιδείας και Πολιτισμού εκ μέρους όλων μας.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κεφαλά
Διονύσης Θεοδωράκης

Exit mobile version