Επαγγελματίες αλιείς Χανίων: “Αν φύγουμε από το Αιγαίο, θα βλέπουμε μόνο τουρκικές και ιταλικές σημαίες”

Σε 24ωρα πανελλαδική απεργία προχώρησαν σήμερα οι επαγγελματίες αλιείς, διαμαρτυρόμενοι για την κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων λόγω της ενεργειακής κρίσης που πλέον τους οδηγεί σε αδιέξοδο.

Οι τράτες έμειναν δεμένες και στην ιχθυόσκαλα της Σούδας.

Οι αλιείς ξεκαθαρίζουν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το μόνο σίγουρο είναι πως τα σκάφη θα μένουν δεμένα στα λιμάνια και πλέον στο Αιγαίο θα βλέπουμε μόνο… τουρκικές και ιταλικές σημαίες.

Ο κ. Μάρκος Φουντουλάκης

“Από άκρο σε άκρο στην Ελλάδα οι επαγγελματικές αλιείς έχουν δέσει τα πλοία τους. Δεν μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε στις τιμές των καυσίμων, ενώ και τα λειτουργικά μας έξοδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια στιγμή έχουμε έλλειψη εργατικών χεριών, ενώ όσοι λιγοστοί είναι διαθέσιμοι αναγκαζόμαστε να τους πληρώνουμε αδρά για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εκτός αυτών, έχει μειωθεί και η αγοραστική δύναμη του κόσμου που δεν έχει χρήματα για να αγοράσει αλιεύματα”, επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών και Εργαζομένων Επαγγελματιών Αλιέων Μέσης και Παράκτιας Αλιείας Νομού Χανίων, Μάρκος Φουντουλάκης.

Το σωματείο αριθμεί 40 σκάφη, τα οποία σήμερα ήταν όλα δεμένα.