Ελεύθερη η πρόσβαση σε Μπάλο, Λαφονήσι και Φαλάσαρνα

Ελεύθερη είναι η πρόσβαση σε κατοικημένες περιοχές, θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, ποτάμια και λιμναία συστήματα και τουριστικές εκμεταλλεύσεις, σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ποε εκδόθηκε χθες Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1  της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, απαγορεύεται κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή εκτός των άλλων και σε περιοχές NATURA από χθες Παρασκευή στις 06:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 06:00 π.μ

Μετά και την έκδοση, αργά χθες το βράδυ, της υπ’ αριθ. 1019/4/24-α΄(Αρ. Φύλλου 3653, Τεύχος Β΄) νέας ΚΥΑεξαιρούνται από την απαγόρευση αυτή του άρθρου 1 της από 5.8.2021 ΠΝΠ, οι θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και οι κατοικημένες περιοχές, τα ποτάμια και λιμναία συστήματα και οι τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Επομένως, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κισάμου, κκατόπιν των παραπάνω, σε όλες τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές NATURA του Δήμου Κισάμου (Μπάλος, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα) επιτρέπεται στους επισκέπτες η πρόσβαση, η διέλευση και η παραμονή σε αυτές.

Από χθες το βράδυ έχουν ενημερωθεί από το Δήμο Κισάμου για την σχετική εξαίρεση, όλοι οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς και τουριστικά γραφεία.