Αποκαλύψεις φωτιά για την Ρένα Βλαχοπούλου – «Την έβγαλαν με το ζόρι…»

Στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη κάθισε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος μίλησε για το μουσείο Ελληνικού Κινηματογράφου που αναμένεται να εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε στη Γεωργία Βασιλειάδου και στη Ρένα Βλαχοπούλου.

«Η Γεωργία Βασιλειάδου είχε μία συναρπαστική ζωή. Περνάει μέσα από την πορεία και την καριέρα της ένα μεγάλο μήνυμα: ότι η ζωή δεν τελειώνει ποτέ και πουθενά. Εκείνη έκανε καριέρα μετά τη σύνταξη» ανέφερε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Είχε δουλέψει στους θιάσους Βεάκη και Κοτοπούλη, σε μπουλούκια αλλά δεν είχε γίνει ποτέ πρωταγωνίστρια. Έκανε πάντα δεύτερους-τρίτους ρόλους και πήγαινε σε ένα καφενεδάκι στην Ομόνοια και έπινε τον καφέ της με άλλους συνταξιούχους ηθοποιούς. Κάποια στιγμή ο Σακελλάριος ζήτησε μία ηθοποιό μεγάλης ηλικίας, ήταν τότε πάνω από 45-50» περιγράφει ο ίδιος στη συνέχεια.

«Ήταν και λίγο θέμα τύχης. Μπήκε ο Σακελλάριος στον καφενέ, την είδε, ρώτησε ποια είναι, την πέρασε από κάστινγκ και έτσι την πήρε» τονίζει.

«Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν ήδη μεγάλη φίρμα από το ’40 ως βασίλισσα της τζαζ. Είχε ήδη κάνει μία κατάσταση γύρω από το όνομά της» συνεχίζει ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός. Την έβγαλαν με το ζόρι στη σκηνή, επειδή έλειπε μία άλλη και της λέει ο Σταυρίδης: σε παρακαλώ, βγες να σώσουμε την κατάσταση. Εκείνη δίστασε. Εγώ μιλάω κερκυραίικα, του είπε. Βγήκε, τα είπε όπως τα είπε και την επόμενη μέρα το όνομά της ήταν στη μαρκίζα δίπλα στον Σταυρίδη ως μεγάλη κωμικός» αποκαλύπτει ο Μάκης Δελαπόρτας.